בתמונה - מימין מייסדי Run AI עמרי גלר רונן דר והמשקיעה הגדולה בחברה איה פטרבורג שותפה בקרן S Capital - קרדיט שרון לוין 

משרד המשפטים האמריקאי אישר את רכישת Run:ai על ידי אנבידיה

השלמת העסקה מדגישה כי ישראל לא נשארה מאחור במהפכת ה-AI, אלא להפך – קיימות הזדמנויות רבות ליזמים לייצר הצלחות

משרד המשפטים האמריקאי אישר את רכישת הענק של Run:ai הישראלית על ידי NVIDIA. העסקה שהוכרזה בחודש אפריל נתקלה בתהליכי אישור רגולטורי, בהן בחינה של רשות התחרות של משרד המשפטים האמריקאי ושל האיחוד האירופי. כעת הרגולטור האמריקאי אישר את העסקה, האישור מגיע לאחר שבמהלך דצמבר ניתן גם אישור לעסקה מצד הנציבות האירופית, הזרוע המבצעת של האיחוד האירופי.

את Run:AI הקימו ב-2018 עמרי גלר, מנכ”ל החברה, שעבד בעברו ביחידה טכנולוגית במשרד ראש הממשלה, וד”ר רונן דר, חוקר לשעבר באוניברסיטת Bell Labs ומהנדס אלגוריתמים באנוביט שנמכרה לאפל. החברה גייסה מהקמתה 118 מיליון דולר, המשקיעה הגדולה ביותר בחברה היא קרן S Capital של איה פטרבורג וחיים סדגר, שהשקיעה ב-Run:AI עוד משלב מוקדם, בנוסף למשקיעי הסיד קרן TLV Partners, בשלב מאוחר יותר הצטרפו לחברה המשקיעים Tiger Global ו- Insight Partners.

עוד טרם הרכישה ל-Run:ai הייתה כבר שותפות קיימת עם ענקית השבבים אנבידיה. החברה בנתה מערכת הפעלה עבור מעבדי הבינה המלאכותית החדשים, המבוססת על טכנולוגיות וירטואליזציה מתקדמות. טכנולוגיה זו שפיתחה Run:ai מאפשרת ללקוחות להגדיל את התפוקה מהשבבים, שירות מבוקש במיוחד נוכח הביקוש הגובר לשבבים שכבר עקף את ההיצע.

איה פטרבורג, שותפה בקרן S Capital: “השלמת העסקה מדגישה שישראל לא רק שלא החמיצה את מהפכת הבינה המלאכותית, אלא שהיא נמצאת בעמדה ייחודית לנצל את ההזדמנויות שהיא מייצרת, במיוחד בתחום התשתיות הטכנולוגיות. חשוב לזכור כי ה- AI עדיין בשלבים הראשונים של התפתחותו, והתמונה המלאה של השפעתו על התחומים השונים והחברה בכלל עדיין מתגבשת. אנבידיה, שהוקמה ב-1993, היא דוגמה מובהקת לכך – הצלחתה הפנומנלית הגיעה רק עשורים מאוחר יותר, עם פריצת הדרך של אפליקציות AI המבוססות על עיבוד גרפי מתקדם. גם במקרה של Run:AI ראינו דפוס דומה. כשהשקענו בחברה, השוק היה עמום והכיוונים לא היו ברורים, אך זיהינו צוות מייסדים יוצא דופן שזיהה הזדמנויות בשכבת התשתיות – תחום מרכזי המהווה את הבסיס לכל מהפכת הבינה המלאכותית. במהלך הזמן, עבדנו יחד על התאמות והכוונה, וכיום אנו עדים להשפעה המשמעותית של הפתרונות שפיתחו. דווקא כעת, כשמערכת האקוסיסטם של ה-AI עדיין מתעצבת, מדובר בתקופה קריטית המאפשרת ליזמים ישראלים למנף את יכולותיהם בתחומים כמו תשתיות, פיתוח מודלים ואופטימיזציה – ולהתבלט בזירה הגלובלית. ההזדמנויות כיום אינן רק ביצירת יישומים, אלא גם בהנחת היסודות שיאפשרו את צמיחתם של דור חדש של טכנולוגיות AI.”


בתמונה – מימין מייסדי Run AI עמרי גלר רונן דר והמשקיעה הגדולה בחברה איה פטרבורג שותפה בקרן S Capital – קרדיט שרון לוין

מערכת ניו-טק מגזין גרופ

תגובות סגורות