חידוש התוכנית הגיע בעקבות גל פניות מבכירי התעשייה שדחפו לפתיחה מחודשת, מאחר שאיגנייט הייתה שלב משמעותי עבור מאות יזמים שפעילותם תרמה לכלכלת המדינה
תוכנית האצת הסטארט-אפים איגנייט חוזרת במודל חדש של פעילות עצמאית, במסגרתו היא תספק שירותי חדשנות לארגונים ותאגידים בינלאומיים. שילוב החדשנות בתאגידים ייעשה על ידי הפעלת תוכנית האצה לסטארטאפים הפועלים בתחומי דיפטק בשלבי פרי-סיד וסיד, וחיבור בין תאגידים ליזמים מובילים וטכנולוגיות פורצות דרך. במודל הפעילות החדש, איגנייט פועלת בתמיכה ראשונית של רשות החדשנות, משרד הכלכלה ואינטל כלקוח ראשון, אליו צפויים להצטרף תאגידים נוספים.
מאחורי התוכנית החדשה עומדים צחי וייספלד שישמש כיו”ר איגנייט, ואלון ליבוביץ’ שינהל את התוכנית. וייספלד, מונה בימים אלו לתפקיד חדש כסמנכ”ל סטארט-אפ אקוסיסטמס באינטל העולמית, ופועל מזה 13 שנים בתחום האצת הסטארטאפים. לפני חמש שנים הוא הקים את תוכנית אינטל איגנייט הגלובלית, שהחלה לפעול תחת ניהולו גם בארה”ב, אירופה ואנגליה. לפני כן, ניהל במשך 8 שנים את תוכניות הסטארטאפים של מיקרוסופט בעולם. ליבוביץ’, ניהל את תוכנית אינטל איגנייט בתל אביב משנת 2022, ומעבר לתוכניות הדגל הידועות, הוביל במסגרתה גם פעילויות חברתיות שהוכרו בחשיבותן על ידי נשיא המדינה, בהן עבודה עם יזמים מהחברה החרדית כדי לסייע להם להגיע לסטנדרט גלובלי הנדרש בהייטק, שיאפשר להם להתחרות מול יזמים אחרים מהעולם. לאחר ה-7.10 הוא יזם עם קיבוץ חולית תוכנית סיוע לשיקום היישוב והקהילה, על ידי שילוב הייטק בכלכלת הקיבוץ, שכבר יצרה חיבורים בין קהילת הקיבוץ ליזמים בתחומי הפודטק ואגרוטק. בעברו כיזם שימש כמנכ”ל ומייסד משותף של חברת BrandTotal.
תוכנית איגנייט היא שלב משמעותי עבור יזמים בתקופה מוקדמת, בה הם מתאימים את המוצר לשוק ומתחילים להפוך את הרעיון לארגון עם אסטרטגיה עסקית. את היזמים מלווים יועצים חיצוניים בהם גרג לבנדר, ה-CTO של אינטל העולמית, ומנטורים בהם יזמים יוצאי התוכנית. בין החברות הישראליות שהשתתפו במחזורים הקודמים, נמנות: Deci שנמכרה לאינבידיה, פלואו סקיוריטי – שנמכרה לקראודסטרייק, קוואק – לג’ייפרוג, גרנולייט – לאינטל, Speedb – ל-Redis, הליוס – לסניק, ואוקסיי – ל-GitLab. בין החברות שוייספלד ליווה בשלב מוקדם במיקרוסופט נמנות Own שנמכרה לסיילספורס ב-2.1 מיליארד דולר, אפספלייר המיועדת להנפקה, ויוניקורנים בהם Semperis, Coralogix ועוד.
הסוד להצלחות יוצאות אלו הוא שבשונה מתוכניות האצה אחרות, שיש להן אינטרס לשרת גם את מי שעומד מאחורי הפעלת התוכנית, איגנייט מעולם לא משכו את הסטארטאפים לכיוון שונה והסיוע ליזמים היה בדרך שהם בוחרים. בנוסף, הצוות המנהל את איגנייט היו בעבר יזמים בעצמם. לכן הם ניגשים לאתגרי בניית הסטארטאפים מזווית שרק מי שחוו את הדברים בעצמם ידעו איך להתייחס אליהם.
התוכנית מספקת כלים לניהול מכירות, שיווק, ידע בכספים ובהתאמת המוצר לשוק. אך הייחודיות שמציעה התוכנית היא בעולמות הרכים והלא מדוברים, כמו התמודדות עם קושי מנטלי וניהול לחצים, סדנאות לבני זוג של היזמים כדי לייצר חיי משפחה מאוזנים. השפעה תרבותית לפני שיוצאים למכירות בארה”ב, דרך פעילויות ללימוד גינונים אמריקאים.
לדברי צחי וייספלד: “אחרי שנודע על סגירת אינטל איגנייט הוצפנו בפניות מהתעשייה, משותפים בקרנות הון סיכון מובילות, יזמים סדרתיים, מנהלים מתאגידים גלובליים ומבעלי תפקידים ציבוריים. הדבר גרם לנו להבין שסגירת התוכנית תהיה אובדן להייטק הישראלי ברמה לאומית.”
לדברי אלון ליבוביץ’: “לכל אחד מאיתנו היו הצעות קריירה נוספות, אבל מתוך תחושת שליחות נכנסנו מתחת לאלונקה כדי ששוב נוכל לעזור לדברים חיוביים לקרות בישראל. לקחנו את המודל הקיים והמצאנו אותו במודל הפעלה חדש שאינו בתמיכת תאגיד יחיד, אלא פתוח לתמיכה ממגוון ארגונים. כך אנחנו נכנסים לאסטרטגיית החדשנות של התאגידים שעובדים איתנו, אנחנו עוזרים לפתח חדשנות לארגון בתחומים שמעניינים אותו, מרחיבים אופקים מעבר לגבולות שחשבו עליהם ועוזרים לארגונים להמציא את עצמם מחדש דרך עבודה עם סטארטאפים. אנחנו שמחים לחזור לתעשייה עם המודל החדש שיאפשר לנו להמשיך ללוות יזמים ולבנות איתם את סיפורי ההצלחה הבאים שיצאו מישראל, ולמנף את ההייטק לטובת הכלכלה והחברה הישראלית.”
קרדיט: רותי מנדיל חלבי