חדשות היום

חברת האג-טק Phytech הקימה שלוחות בפרו ובצ’ילה שיספקו פתרונות חקלאות דיגיטלית למרכז ודרום אמריקה

מנכ”ל פיטק אורן קינד: “אנחנו נרגשים להרחיב את שירותי החקלאות המדייקת שלנו למגדלים באמריקה הלטינית – אזור בו החקלאות המושקית חווה את הצמיחה המהירה ביותר בעולם”

חברת האג-טק הישראלית פיטק (Phytech), מובילה בתחום הפתרונות לחקלאות דיגיטלית, הקימה שלוחות בפרו וצ’ילה שיספקו את פתרונות החברה למגדלים במרכז ובדרום אמריקה. התרחבות זו תאפשר לחברה לספק שירותים באזורים חדשים כמו ארגנטינה, ברזיל, מקסיקו, אורוגוואי וגואטמלה, ולחזק את מעמדה כמובילה עולמית בחקלאות דיגיטלית. בראש הפעילות של פיטק באמריקה הלטינית עומד אילן ליווסקי, מומחה אג-טק עם 18 שנות ניסיון, שמנהל את הפעילות ממקום מושבו בארגנטינה. המהלך מבליט את מחויבות החברה להעצים את הקהילה החקלאית באמצעות פתרונות מתקדמים לניטור מים וגידולים, ולהתמודדות עם אתגרי המחסור במים והתאמת החקלאות לשינויים אקלימיים. פיטק עובדת עם מעל ל-1,000 מגדלים בעולם, ומספקת פתרונות שמטפלים ב-45 מיליון עצים ב-18,000 חוות.

תמונת המחשה – טכנולוגיית פייטק. קרדיט: Phytech

אורן קינד, מנכ”ל פיטק, ציין: “אנחנו נרגשים להרחיב את שירותי החקלאות המדייקת שלנו למדינות מרכז ודרום אמריקה. הטכנולוגיה שלנו נולדה בישראל, צמחה בארצות הברית ואוסטרליה, ועכשיו אנו גאים להציע אותה למגדלים באמריקה הלטינית – אזור בו החקלאות המושקית חווה את הצמיחה המהירה ביותר בעולם. בעידן של התחממות גלובלית, השקיה מדייקת הפכה להיות צורך קריטי עבור המגדלים, ואנו שואפים להיות חלק מהפתרון שמסייע להם להתמודד עם אתגרים אלה. פתרונותינו לא רק חוסכים במים, אלא גם מסייעים להגדלת היבול ולשיפור הקיימות החקלאית”.

אילן ליווסקי, מנהל שוק אמריקה הלטינית, פיטק: “פתרונות הקצה-לקצה של פיטק מספקים למגדלים טכנולוגיה פורצת דרך ושירות מצטיין שמסייעים להם ליישם חקלאות בת-קיימא ולשפר את יעילותם”.

פיטק, שמעסיקה כ-200 עובדים, מחציתם בכפר סבא, פיתחה פלטפורמה ידידותית למכשירים ניידים המשלבת אלגוריתמים ניבויים וכלים לניתוח דאטה בחלקות גידול. חיישן המוצמד לכל עץ במטע או גבעול של צמח בגידולי שדה מנטר באופן רציף את “הצמא” של הצמח למים ולדשן ומשלב אותו עם מידע סביבתי תומך. באופן זה הפלטפורמה מספקת המלצות השקיה ודישון מדויקות בזמן אמת. מכשירי IoT מספקים נראות מקצה לקצה של מיכלי מים, משאבות, מסננים ושסתומים ועל ידי כך מזהים בעיות בזמן אמת, מאפשרים תחזוקה מונעת מבוססת ניבויים ותגובה מהירה לכל בעיה. ללא “העיניים” הללו בחלקות הגידול, החקלאים נאלצים להתבסס על בדיקות ידניות של פונקציות מרכזיות אלה ובמקרים רבים הם מגלים בעיה אחרי שכבר גרמה לנזק.


תמונת שער: צוות פיטק ישראל

קרדיט: אייל טואג

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות