קרן תמורה מסכמת את שנת 2024 ומראה התאוששות בתעשיית ההייטק: חברות ההייטק תרמו בשנה החולפת יותר מ-10,000,000 ₪, הסכום השני בגובהו אי פעם
עמותת תמורה, המגייסת תרומות לעמותות בעולמות החינוך והנוער דרך נזילות אופציות של חברות הייטק, מסכמת את סכומי התרומה לשנת 2024. למרות המלחמה, המצב הפוליטי והחברתי בישראל והירידה בהשקעות בסטרטאפים ישראלים מחו”ל, נתוני הקרן מראים התאוששות בתעשיית ההייטק הישראלית עם תרומה של מעל ל-10 מיליון ₪, למגוון רחב של גופים. זה הסכום השני בגבוה אי פעם שנתרם על ידי עמותת תמורה. ברוך ליפנר, מנכ”ל תמורה: “אנחנו גאים בעובדה שגם בתקופה של מלחמה ארוכה, קשיי כוח אדם, וסביבה עסקית מאתגרת, ההייטק הישראלי ממשיך לצמוח, לגדול ולתרום לחברה הישראלית כולה”.
עמותת תמורה, הקרן שמחברת בין הצלחות חברות ההייטק הישראליות לחברה הישראלית באמצעות תרומות לגופי נוער, חינוך ועוד, מסכמת את שנת 2024 והנתונים מעודדים: למרות היותה של שנת 2024 שנת מלחמה, הורדת דירוג והאטה במשק ובהייטק הישראלי, תמורה הצליחה להתרים את חברות הייטק הישראליות בלא פחות מ-10,000,000 ש”ח, באמצעות אקזיטים שביצעו חברות בפורטפוליו של תמורה במהלך השנה החולפת. זהו למעשה סכום התרומות השני בגובהו מאז הוקמה הקרן, בשנת 2002.
על פי נתוני תמורה, החברות הישראליות המובילות בתרומות השנה היו חברת BioCatch , שנמכרה לאחרונה לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר ותרמה בסה”כ יותר 1.3 מיליון דולר, בין השאר לנפגעי ה-7 באוקטובר ,וחברות Enercon ו- SuperPlay שתרמו כל אחת כ-$400,000 (וצפויות להניב עוד בהמשך). כמו”כ תרמו החברות Entitle , Rezonate, Seeking Alpha ו- Cartiheal. בנוסף, הצטרפו יותר מ-35 חברות חדשות לתמורה במשך השנה. רשימת החברות החדשות שתרמו אופציות לקרן במשך השנה כוללת Legit Security, Faddom, Arato, Guardz, Verax, Utila, Pecan, OpMed, Canotera, Briya, FalkorDB, Remepy ואחרות.
מהצד הנתרם, בשנת 2024 התמקדו חברות ההייטק וקרן תמורה בסיוע לעמותות וארגוני חוסן לאומי, תקומה וצמצום פערים חברתיים. בין הנתרמים השנה היו עמותת “הגל שלי” שמטפלת בין השאר בנפגעי פסטיבל הנובה, עמותת “סח”י” שעובדת בין השאר עם נוער ממשפחות מפונות שנמצא כבר שנה ויותר במלונות, “אלבום שקוף”, המסייע ללוחמים בעיבוד חוויות הלחימה ובחזרה לשגרת החיים, עמותת “עמית לדרך”, התומכת בחיילים וחיילות המגיעים מרקע מוחלש בתום שירותם הצבאי, עמותת “לוחמים ללא גבולות”, הפועלת לגיוס תרמילאים ישראלים לטובת התנדבות הומניטארית במדינות עולם שלישי כחלק מ”הטיול הגדול שאחרי צבא” ומאז ה-7/10 גם בשכונות שנמצאות בחזית המלחמה, ועוד רבות, טובות וחשובות.
ברוך ליפנר, מנכ”ל תמורה: “המשימה של קרן תמורה, מאז ומעולם, הייתה לחבר בין תעשיית הייטק הישראלית החזקה לשכבות אוכלוסייה ישראליות חזקות פחות, בדגש על יוזמות חינוכיות והזדמנויות לנוער. זאת עשייה חשובה תמיד, אבל בטח בתקופה כה מורכבת בה ישראל מתמודדת עם אתגרים שלא התמודדה מעולם. אנחנו גאים בעובדה שגם בתקופה של מלחמה ארוכה, קשיי כוח אדם, וסביבה עסקית מאתגרת, ההייטק הישראלי ממשיך לצמוח, לגדול ולתרום לחברה הישראלית כולה. נמשיך ביתר שאת גם בשנת 2025, בה, אני תקווה, תפציע בישראל מציאות טובה יותר. אנו קוראים לחברות נוספות שמעוניינות לתרום, ליצור איתנו קשר על מנת שנוכל, דווקא בימים אלו, להמשיך ולחזק יחד את כלל החברה והנוער בישראל”.
תמורה, כאמור, נוסדה בשנת 2002 על ידי ידין קאופמן, המשמש גם כיו”ר הקרן. העמותה פונה לחברות סטארט-אפ חדשות בתחילת דרכן ומבקשת מהן תרומות, לא של מזומנים, אלא של אופציות. לאחר שהחברות אלו נרכשות או מנפיקות, האופציות ניתנות למימוש והנזלה והקרן יכולה ליהנות מהתרומה, וכאמור לתרום כספים אלו למטרות חשובות בקהילה. בכך, יכולות חברות צעירות לתרום כספים רבים, גם בשלביה הראשונים של החברה, כשעוד לא התבססה. עד עכשיו תרמה העמותה יותר מ-100 מיליון שקל לפעילויות חינוכיות וחברתיות בישראל, כאשר החברות המובילות בתרומתן, כל אחת מעל למיליון דולר, הנקראות על ידי העמותה Communicorns™ , הן Aquarius Engines, BioCatch, M-Systems, Outbrain, Riskified ,Waze, ומשקיע אנג’ל אחד.