רשות החדשנות מקימה שתי חממות דיפטק חדשות בהשקעה של מאות מיליוני שקלים​​​​​​​​​​​​​​​​

בשורה לעולם הדיפטק:  נבחרו שתי חממות טכנולוגיות שיקימו עשרות סטארטאפים בישראל בהשקעות משותפות של מאות מיליוני שקלים במשך 5 שנים

רשות החדשנות מכריזה על זכייתן של שתי חממות טכנולוגיות חדשות – Square One Labs Build  וEdge Medical Ventures  שיפעלו להקמה, השקעה וליווי של עשרות חברות טכנולוגיה עמוקה (Deep Tech) בישראל, במסגרת מודל חדשני של Venture Creation & Building Studio.
החממות יזכו לתקציב כולל של עד 40 מיליון ₪ כל אחת, לאורך חמש שנות פעילותן, ותשקענה עשרות מיליוני דולרים כל אחת מהן, בסטארטאפים בתחומי פעולתה. החממות צפויות להקים והצמיח עשרות חברות פורצות דרך בתחומי האנרגיה, התעשייה, תשתיות למרכזי נתונים, מכשור רפואי וביוקונברג’נס – שילוב בין תחומים טכנולוגיים, ביולוגיים והנדסיים.

גילה גמליאל, שרת החמ”ט: “החממות החדשות בהשקעה של מאות מיליוני שח מציבות את ישראל בחזית הדיפ-טק העולמית. המודל החדשני שיצרנו מחבר בין הון ממשלתי לפרטי, מקצר משמעותית את המסלול מרעיון למוצר גלובלי, ומחזק את חוסננו הכלכלי והביטחוני. האצת קצב החדשנות בתקופה כה מאתגרת היא ביטוי  מובהק לנחישות ועוצמת המשק הישראלי.”

ד”ר אלון סטופל, יו”ר רשות החדשנות: “מדובר במהלך אסטרטגי פורץ דרך, שמבוסס על תובנות וניסיון שנצברו לאורך שנים במסלולי החממות הקודמים בישראל, בשילוב למידה ממודלים מתקדמים בעולם, בעיקר בארה”ב. תהליך עיצוב המסלול החדש ארך חודשים רבים וכלל התאמה מדויקת למציאות המשתנה של שוק ההייטק הישראלי.  המכרז שנבחר היום משקף את החזון שלנו לחממות שיפעלו כמאיצים יזמיים – כאלה שמורכבות מתאגידים, קרנות, יזמים ואנשי אקדמיה, ונותנות ליזמים מעטפת מלאה – טכנולוגית, עסקית ומימונית – כבר מהשלבים הכי מוקדמים.   אנו רואים בכך שלב משמעותי נוסף בבניית תעשיית דיפטק ישראלית עוצמתית, שתעסוק באתגרים ההנדסיים הגדולים של העשור הבא כגון: אנרגיה, תשתיות מתוחכמות , מכשור רפואי ועוד. בעתיד נבחן הרחבה גם לתחומים כמו מוליכים למחצה וטכנולוגיות נוספות”.

דרור בין, מנכ”ל רשות החדשנות: “אנחנו גאים לפרסם היום את תוצאותיו של אחד המהלכים המרכזיים לקידום תחום הדיפטק בישראל. מדובר בהליך תחרותי עמוק, קפדני ואיכותי, שמשך אליו הצעות יוצאות דופן מצד שחקנים ישראלים ובינלאומיים מהשורה הראשונה – גופי תעשייה, קרנות השקעה, מוסדות רפואיים ומובילים אקדמיים, שהתאגדו כדי להקים את הדור הבא של סטארטאפים פורצי דרך. החממות הזוכות יהוו הן מנועי יצירה אקטיביים שיאפשרו להקים חברות חדשניות ממש משלב הרעיון או המחקר הראשוני, וללוות אותן לאורך כל שלבי ההתפתחות – מהנבטה ועד כניסה לשוק וצמיחה גלובלית. זהו מודל שלא רק מפחית את הסיכון ליזמים, אלא מעניק להם את כל מה שנדרש כדי להצליח באמת – גישה למעבדות מתקדמות, שותפויות אסטרטגיות, מומחיות מגופים מובילים והשקעה ממשלתית משמעותית. אנחנו מאמינים בכוחו של הדיפטק לשנות את חוקי המשחק – בתחומים כמו בריאות, תשתיות, אנרגיה ומדעים – והפלטפורמות שנבחרו היום יהוו את בסיס השיגור של החברות שיכתבו את סיפור ההצלחה הישראלי הבא.”

החממות נבחרו במסגרת הליך תחרותי חדש שפורסם בשנת 2024 במקביל להקמת קרן ההזנק  שמאפשרת לרשות להשתתף בסבבי ההשקעה בחברות דיפ-טק ישראליות, משלבי הרעיון ועדRound A  ללא לקיחת מניות וללא דילול ליזמים. המודל החדש שם דגש על השקעה עמוקה ורחבה – עסקית, רגולטורית, טכנולוגית ופיננסית – מתוך מטרה להקים חברות שנולדות מתוך צורך אמיתי ויכולת לפרוץ שווקים גלובליים.

 Square One Labs Build חממה בתחום האנרגיה, תעשייה ותשתיות למרכזי נתונים

Square One Labs Build נבחרה להקים חממה במודל Venture Creation בתחומים הקריטיים של אנרגיה, תעשייה מתקדמת ותשתיות למרכזי נתונים (Data Centers).
החממה הוקמה כמאגד סינרגטי של תאגידים מובילים, ובהם: דוראל אנרג’י-טק ונצ’רס, אפקון בקרה ואוטומציה, קבוצת רד, קבוצת בז”ן, Square One Fund, קרן Elements של אנלייט ושותפים מהאקדמיה והעולם העסקי.

החממה תקים חברות מבוססות מודל  Entrepreneur in Residence – יזמים יפתחו פתרונות לבעיות שהוגדרו ע”י השותפים האסטרטגיים או אושרו על ידם. לצורך כך, תוקם תשתית של ארבע מעבדות ייעודיות בתחומים חיוניים: מדעי החומרים, אלקטרוניקת הספק, תרמודינמיקה ורובוטיקה.

צוות ההנהלה כולל דמויות מובילות מהתעשייה: עמיר פישלוב ו-יואב גלין –  ממייסדי סולראדג’, יהונתן ביק –  סמנכ”ל טכנולוגיות, מיקי חפץ –  סמנכ”ל פיתוח עסקי.

 Edge Medical Ventures חממה מתמחה במכשור רפואי וביוקונברג’נס

Edge Medical Ventures  תקים חממה מתקדמת בתחום מכשור רפואי, בדגש על טכנולוגיות עמוקות ופתרונות אינטרדיסציפלינריים המשלבים חומרה, תוכנה, ביולוגיה והנדסת חומרים.
בין השותפים בחממה: Boston Scientific , אחת מענקיות המכשור הרפואי העולמיות, קרנות ההון   Edge Medical Partners וIssec Capital (CBG), המרכזים הרפואיים הדסה, שיבא, וולפסון, והמרכז הרפואי של אוניברסיטת קורנל, חברת הדסית  – זרוע המסחור של הדסה,

צוות החממה בנה מתודולוגיה מקיפה ל-Venture Creationהכוללת: הגדרת צרכים קליניים יחד עם שותפים אסטרטגיים, תיקוף מעמיק של השוק והתחרות ומסחור ידע ממוסדות רפואיים בארץ ובעולם.

החברות שיוקמו ייהנו מתשתית ניסויים מהמתקדמות בארץ, כולל: מעבדה לפיתוח אבי-טיפוס, ניסויי vivo-ex, יכולת ייצור מוקדמת, ולידציה ורגולציה לקראת הגשות FDA ועוד.

Edge Medicalמתבססת על ניסיון מוכח: חממת MEDX שפעלה מאז 2017, הקימה 20 חברות – מהן 13 גייסו עד כה כ-50 מיליון דולר מהשוק הפרטי.
צוות ההנהלה כולל את: שי פוליקר – מנכ”ל, גל עטרות – סמנכ”ל טכנולוגיות, נועם טייכלר – סמנכ”ל כספים, איילין קי – סמנכ”לית מסחור

  מודל ההשקעה החדש: שילוב יוצא דופן בין מימון ציבורי לפרטי

המודל החדש, שגובש ב-2024, מעודד הקמה יזומה של חברות דיפ-טק תוך שימוש בידע מוסדי ותעשייתי, ותוך השתתפות גבוהה של רשות החדשנות בשלבים המוקדמים והמסוכנים.
המודל מתאים לצרכים של חברות טכנולוגיה עמוקה הדורשות השקעה משמעותית וזמן ארוך להבשלה – בשונה מהסטארטאפים הטכנולוגיים הקלאסיים.
רשות החדשנות תפעל כשותפה אסטרטגית מבלי לקחת חלק בבעלות, על בסיס מצוינות ובחינה מדוקדקת של כל השקעה.

  • מענקים מצטברים של עד 40 מיליון ש”ח לכל חממה – כולל דמי ניהול, הוצאות הקמה ותשתיות מעבדה
  • דרישת סף להשקעה של 120 מיליון ש”ח לפחות מהשוק הפרטי
  • השתתפות רשות החדשנות בסבבי השקעה ללא לקיחת אקוויטי
  • אפשרות להשתתפות קרנות הון נוספות VC וCVC
  • מבנה LP/GP שמאפשר גיוסי הון בהמשך (Second Closing) גם לאחר הזכייה

בתמונה: אלון סטופל, יו”ר רשות החדשנות. קרדיט צילום: חנה טייב

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות