חדשות היום

מהפכת ההתאמה האישית ב- תחום ה- AI הגנרטיבי, כך LoRA ו- ControlNet משנים את עולם יצירת התמונות

מהי בינה מלאכותית גנרטיבית חזותית? בינה מלאכותית גנרטיבית חזותית היא טכנולוגיה המאפשרת למחשבים ליצור תמונות חדשות בהתבסס על הנחיות והוראות שאנחנו נותנים להם. בפשטות, זה כמו לומר למחשב “צייר לי תמונה של…” והוא יוצר אותה עבורנו.

התפתחות ה- AI הגנרטיבי החזותי: מ Fun למוצר.

כ אשר בינה מלאכותית גנרטיבית הופיעה לראשונה, היא לא הייתה סתם התקדמות טכנולוגית נוספת—זו הייתה מהפכה ששינתה את חוקי המשחק. בתור מי שעובדת בתחום הזה, ראיתי מקרוב
כיצד הטכנולוגיה הזו משנה תעשיות שלמות בדרכים שהיו בעבר בגדר מדע בדיוני. וזה לא רק הייפ: התחושה הזו מהדהדת יותר ויותר בקרב חוקרים, מנהלים ואנשי מקצוע בתחום. עם זאת, מהפכות אמיתיות אינן קורות בן רגע. אנו עדים לאבולוציה הדרגתית אך עמוקה, כאשר כל פריצת דרך בונה על זו שלפניה ויוצרת גלים שמשפיעים על מגזרים וחברות שלמות.

מימי ה- AI הראשונים ועד למודלים מתקדמים כיום, ההתקדמות הייתה מסחררת. מאמר זה יעסוק ביכולות ההתאמה האישית שמניעות את החדשנות בעולם ה- AI , ויפרק את המנגנונים הטכניים שמאפשרים זאת.

הימים הראשונים של ה- AI החזותי:

המודל הראשון ליצירת תמונות מטקסט שסיפק תוצאות תוך פחות מדקה היה לא פחות מהישג פורץ דרך. למי שאימצו במהירות את הטכנולוגיה החדשה- זה היה רגע מכונן. בילינו שעות ארוכות ביצירת תמונות מתוך טקסט, האופק החדש שנפתח היה מסעיר. כשהכלים הללו הפכו לזמינים בקוד פתוח, זה הגביר את ההתלהבות, במיוחד בקרב חוקרים בתחום הראייה הממוחשבת. אבל
עדיין נותר פער בין החידוש הטכנולוגי לבין היכולת לספק ערך אמיתי בעולם האמיתי.

מההייפ למציאות: החתיכה החסרה ב- AI החזותי

הפריצה הראשונה: כש- AI החל לייצר תמונות. בשלב זה, המודלים הגנרטיביים החזותיים שירתו סטודנטים, מעצבים, אמנים וכל מי שחיפש כלים לאידיאציה והשראה. אבל עבור תאגידים, צוותי שיווק ויוצרי תוכן מקצועיים, השימושיות הייתה מוגבלת. מעבר לניסויים וליצירתיות חופשית, היה חסר ערך ממשי. הפער הזה הדגיש את הצורך בכלים שמספקים  פתרונות אמיתיים לבעיות אמיתיות, בין אם זה במגזר העסקי, בתעשייה או ביומיום.

LoRA ו- :ControlNet מהפכה בהתאמה אישית של יצירת תמונות

בעיני, הפריצה הגדולה הבאה ב- AI החזותי הגיעה עם כלים כמו LoRA ו- ControlNet שהם כלים שמבוססים על יצירת תמונה דרך תמונה או תמונות אחרות, ש ״מדריכות ומנחות״ את המודלים בעת תהליך היצירה. יחד, שיטות אלו פתחו עידן חדש בתחום הגנרטיבי החזותי.

מה זה LoRA?

LoRA היא שיטה המאפשרת לאמן מודלים כך שיוכלו לייצר תמונות שמבוססות על דוגמאות קיימות, תוך שמירה על סגנון, דמויות וקונספטים. ועדיין, השגת איכות שמתאימה לשימוש מסחרי דורשת שיטות מתקדמות כמו אצירת דאטה חכמה, כיוונון פרמטרים וחשיבה יצירתית שמחוץ לקופסה. הטכניקה הזו מאפשרת “ללמד” את המודל ליצור תמונות בסגנון ספציפי. זה דומה לאימון של תלמיד אמנות:

1. אתה מראה למודל כמה דוגמאות של סגנון או נושא מסוים (למשל, כמה תמונות של המוצר שלך או של דמות ספציפית)
2. המודל לומד את הסגנון או המאפיינים הייחודיים של הדוגמאות
3. כעת המודל יכול ליצור תמונות חדשות לגמרי באותו סגנון. לדוגמא, חברה כלשהי יכולה להשתמש ב- LoRA כדי ללמד את המודל את הסגנון המיוחד של המותג והברנד, ואז ליצור עשרות
תמונות נוספות, כולן באותו סגנון מזוהה.

קרדיט: Image from https://arxiv.org/pdf/2302.08453

מה זה ControlNet?

ControlNet היא שיטה המאפשרת שליטה בתהליך יצירת התמונות. על ידי שימוש בסקיצות, פלטות צבעים או קווים מנחים אחרים, ControlNet מאפשר למשתמשים להכתיב את התוצאה הסופית בדיוק רב. במקום לבקש “מכונית עם כנפיים“ כמו בתמונת השער, אפשר לבקש את המכונית הזו, עם הכנפיים האלו כמו בתמונה 2.
ControlNet נותן לנו שליטה הרבה יותר מדויקת על התמונות שהמודל יוצר. במקום רק לתאר במילים מה אנחנו רוצים, אנחנו יכולים לתת למודל “מפה” או “שלד” של התמונה הרצויה:
■ אנחנו יכולים לצייר סקיצה פשוטה של מה שאנחנו רוצים
■ להשתמש בפלטת צבעים ספציפית
■ לספק תמונת בסיס שהמודל ישתמש בהן כמדריך
זה כמו לתת למודל טיוטה ולבקש ממנו להשלים אותה בצורה מקצועית. למשל, מעצב גרפי יכול לצייר סקיצה מהירה של פרסומת, ו- ControlNet יהפוך אותה לתמונה מלאה ומפורטת בסגנון הרצוי.
שני הכלים הללו יחד אפשרו שימושים פרקטיים רבים:

■ יצירת פנים עקביות של דמויות מסוימות
■ ייצור סדרות של תמונות לאנימציות או ספרים מאוירים
■ התאמה אישית של קמפיינים שיווקיים
■ שיפור יכולות הסטייל טרנספר
■ התאמה עיצובית לפרויקטים חזותיים תוך שמירה על אלמנטים קבועים ועוד ועוד

אתגרים ומגבלות: למה יצירת תמונות ב- AI עדיין לא מושלמת

אז למה הטכנולוגיה הזו עדיין לא שינתה
תעשיות לחלוטין? למעשה, היא כבר החלה
בתהליך שינוי. עם זאת, ישנם אתגרים
טכנולוגיים משמעותיים:
■ דיוק: גם המודלים הטובים ביותר מגיעים לרמת דיוק של 70-90% בלבד, ורוב התוצאות עדיין דורשות התאמות לפי יוזקייס.
■ מהירות: מודלים מתקדמים דורשים זמן עיבוד משמעותי, ואנשים התרגלו למהירות גבוהה.
■ איכות פרטים: איכות הפרטים עדיין לא תמיד משתווה לאמנות בעבודת יד.
■ שליטה בתאורה: נדרשות יכולות מתקדמות לשליטה באור והצללה.
■ דרישות דאטה: אימון מודל LoRA דורש דאטה איכותי, ול- ControlNet יש צורך בזוגות תמונות תואמות.

מה הלאה?

המהפכה הגנרטיבית החלה במודלים של טקסט לתמונה, אבל פריצת הדרך האמיתית היא ביכולת לשלוט ביצירה ולהתאים אותה אישית, לברנד מסויים, לפלטת צבעים או ללקוח. למרות האתגרים, 2025 מסתמנת כשנה שבה נראה אימוץ מסחרי נרחב, והטכנולוגיה הזו תספק ערך אמיתי. אבל איך באמת מאמנים LoRA כך שיפיק תוצאות מדויקות? איך בוחרים את המודל, הדאטה  הפרמטרים המתאימים? בערוץ הדיסקורד של Bria אנחנו צוללים לעומק אימון LoRA עם Bria , כולל הסברים טכניים, טיפים מעשיים והדרכה אם אתם מוכנים לקחת את הצעד הבא ולחקור את עולם ההתאמה האישית ב- ,AI הצטרפו לקהילה שלנו, ובדקו את התוכן והחומרים ששיתפנו.
https://discord.gg/eSHfJCuV

קרדיט תמונה: Bria


קרדיט תמונת השער: Bria

ד"ר אפרת טייג, סמנכ"ל טכנולוגיות בינה מלאכותית יוצרת, Bria

תגובות סגורות