חדשות היום

חברת אייטק מציגה בלייב: יכולות קישוריות דטרמיניסטית ואמינה על גבי רשת TSN מתקדמת לפלטפורמות צבאיות

חברת אייטק מערכות המספקת פתרונות מחשוב ותקשורת מוקשחים לתעשיות הבטחון והחלל, מציגה הדגמה חיה של פתרון Digital Backbone עבור פלטפורמות צבאיות המאפשר לפתור בעיות של סיבוכיות וביצועים של מוצרי חיבוריות ותקשורת הקיימים היום, תוך שמירה על אמינות, וודאות ודטרמיניסטיות של תעבורת משימה קריטית (Mission-Critical Traffic). החברה נמצאת בתהליך פיתוח של מוצרי תקשורת מוקשחים וחדשניים  התומכים בטכנולוגיית TSN (רשת רגישת זמן – Time Sensitive Networking) שנועדה לפתור את הבעיות הטמונות במעבר של הפלטפורמות הצבאיות לרשתות מבוססי Ethernet. המוצרים החדשים משלבים מימוש מוכח ועובד של טכנולוגיית TSN של חברת SOC-E.

בשנים האחרונות החיבוריות ותקשורת הנתונים על גבי פלטפורמות צבאיות עוברת מהפך מפרוטוקלים ישנים, מסורבלים ואיטיים כמו MIL-STD-1553B, ARINC-429, CANBus, Serial ואחרים לתקשורת אחידה ומהירה על גבי תשתיות Ethernet. התהליך הזה פותר את בעיות הסיבוכיות, מוריד את עלויות ההתקנה והתחזוקה ומאפשר להגיע לקצבי תקשורת הרבה יותר גבוהים (10Gbps ויותר). יחד עם זאת הוא לא נותן פתרון לתקשורת אמינה בזמן-אמת (Real Time). אין לו יכולת להבטיח שמידע קריטי ממצלמות, מכ”מים וחיישנים שונים וכן פקודות הפעלה עבור מערכות הגנה והתקפה, יגיעו ליעדן בוודאות הנדרשת ובהשהיה (Latency) קבועה ומינימלית. הדבר נדרש כדי להבטיח בטיחות מירבית ותגובה מיטבית, מהירה ויעילה בהגנה ובהתקפה הן בפלטפורמות אוטונומיות והן בכאלה המופעלות ע”י אדם – על הקרקע, בים ובאוויר.

טכנולוגיית TSN מגיעה במקור מהדרישה לסנכרון מדויק של ציוד הקלטה מתקדם (אודיו-וידאו) ובהמשך –אוטומציה ותזמון של רובוטים ומכונות במפעלים גדולים (Factory Automation). כעת היא עוברת התאמה לתחומים נוספים – כולל תעשיות בטחוניות וחלל. הטכנולוגיה “רוכבת” על גבי תשתיות Ethernet תקניות, מהירות וזולות, אך מוסיפה את יכולות הסנכרון, הדטרמיניזם והיתירות החסרות ב Ethernet הבסיסי הקיים היום בפלטפורמות הצבאיות. הטכנולוגיה מבוססת על מספר תקנים פתוחים שלIEEE 802.1  והיום זוכה לעניין רב ודחיפה רבה ע”י משרד הבטחון האמריקאי (ה DOD). תמיכה ב TSN כבר נדרשת עבור רכבים צבאיים בארה”ב ובהמשך תחלחל גם לאירופה וישראל, בדומה לתקנים כמו SOSA (Sensor Open Systems Architecture) במסגרת גישת (Modular Open Systems Approach)  MOSAשהתחילה בארה”ב והיום נדרשת גם באירופה ובישראל. מעבר לכך, גוף התקינה IEEE עובד על פרופיל מיוחד של TSN עבור פלטפורמות מוטסות – TSN Aerospace Profile – כך שהדרישה לתמיכה בתקן תגיע בהמשך גם לתחום התעופה.

אייטק מערכות שמה דגש על חדשנות ומתן פתרונות מתקדמים בתחום החיבוריות והרשתות לפלטפורמות צבאיות, ונמצאת בתהליך פיתוח של שני מוצרים מוקשחים התומכים בתקני TSN. המוצר הראשון – A670 – הוא מתג TSN מוקשח עצמאי (Standalone). המוצר השני – M670 – הוא כרטיס מרפסת בפורמט XMC היכול לתפקד הן כמתג והן כנקודת קצה לרשתות TSN ומאפשר להפוך כל מחשב משימה המבוסס על תקן OpenVPX או SOSA לתומך TSN. המוצרים מבוססים על מימוש טכנולוגיית TSN של חברת SOC-E . אבי הטיפוס של שני המוצרים יוצגו כחלק מהדגמה חיה בכנס השנתי של NEW-TECH לפיתוח יכולות צבאיות ותעופתיות שיתקיים ב-28 בנובמבר 2024 באקספו TLV תוכלו לצפות בהדגמה וללמוד על הטכנולוגיה והפתרונות של אייטק מערכות בדוכן AITECH מספר 74 בתערוכה.

למידע נוסף ניתן לפנות ל sales@aitechsystems.com


מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות