חדשות היום

ביכורי האגריטק הישראלי: Greeneye מגייסת 7 מיליון דולר בהובלת JVP

המהפכה החקלאית 2020: חברת Greeneye פיתחה טכנולוגיית חדשנית מבוססת  AI המאפשרת ריסוס סלקטיבי של חומרי הדברה בשדות גידול חקלאיים.

הטכנולוגיה של גרין-איי גורמת להפחתה של עד 90% מהיקף השימוש בחומרי הדברה ומצמצמת דרמטית את הזיהום הסביבתי, הנזקים הבריאותיים והעלויות של החקלאים.

היצרנית המובילה בעולם בחומרי הדברה, Syngenta השוויצרית, השקיעה בחברה. 

תל אביב, 26, מאי,  – חברת גרין-איי (Greeneye) הישראלית הודיעה היום על השלמת גיוס סיד בהיקף של 7 מיליון דולר בהובלת קרן JVP. בגיוס השתתפו גם המשקיע האסטרטגי Syngenta Venture, זרוע ההשקעות של ענקית ייצור הזרעים וחומרי ההדברה העולמית משוויץ Syngenta , קבוצת 2b-angels ונוספים.

הגיוס ישמש להגברת מאמצי המחקר ופיתוח, גיוס עובדים, שדרוג מערך המכירות ויצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים נוספים עם חקלאים ותאגידים רב לאומיים מעבר לאלו הקיימים כיום.

הטכנולוגיה שגרין-איי פיתחה מאפשרת לרסס באופן סלקטיבי, מדויק ובזמן אמת את העשבים בשדה ולצמצם דרמטית את השימוש בחומרי הדברה בחקלאות, באמצעות מצלמות וסנסורים שמותקנים על זרועות כלי הריסוס. הטכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית ולמידת מכונה והיא מזהה ומרססת את העשבים המזיקים בלבד. הייחוד הטכנולוגי במערכת שפיתחה גרין-איי היא באפשרות להתממשק בקלות עם מרססים חקלאים קיימים ולהפוך אותם למרססים חכמים בהתקנת המוצר. בנוסף, המערכת אוספת ומנתחת תמונות מהשדה כדי לאפשר לחקלאים לקבל תמונת מצב עדכנית ומהימנה של הגידולים. המערכת יודעת לפעול בכל שעות היממה ובכל מזג אוויר. בימים אלה המערכת נמצאת בשלבי ניסוי מתקדמים בשדה הפיתוח של החברה בגליל.

גריין-איי הוקמה ב-2017 ע״י שלושה יזמים צעירים ששירתו יחד בצה”ל ביחידת שלדג, ומביאים איתם מומחיות המשלבת בין מדעי המחשב למדעי הצמח; נדב בוכר, מנכ”ל החברה, יזם ומוביל את הביזניס של החברה, מתגורר בקנדה,  יצחק חייט, סמנכ”ל פיתוח, ד”ר למדעי הצמח וביולוגיה מולוקולרית, מאוניברסיטת תל אביב ואלון קלייןאורבך, סמנכ״ל טכנולוגיה, תואר שני במדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית בירושלים.  יצחק ואלון פועלים בישראל.

נדב בוכר, מייסד ומנכ”ל Greeneye, “״אנחנו שמחים ש-JVP, מהקרנות המובילות בעולם וענקית האגרוכימיה Syngenta, משקיעים בנו ומאמינים בנו. אני משוכנע שהם יעזרו לנו במשימה של הפחתה משמעותית בשימוש בחומרי הדברה בחקלאות תוך כדי הגדלת היבול והתפוקה החקלאית. שוק החקלאות עומד בפתחה של מהפכה דיגיטלית, כיום, טכנולוגיות שונות מספקות לחקלאים מגוון רחב של המלצות, במרבית המקרים החקלאי מתקשה לתרגם את ההמלצה להחלטה. המערכת שגרין-איי פיתחה לוקחת את הטכנולוגיה צעד קדימה ומאפשרת לקבל החלטות עבור החקלאי בזמן אמת, איפה לרסס ואיפה לא לרסס ומאפשרת לחקלאים לחסוך כסף, להגדיל את הרווחיות שלהם ולהפחית את הנזקים הסביבתיים והבריאותיים העצומים שנגרמים מהאופן שבו מרוססים חומרי הדברה כיום.”

אראל מרגלית, יו”ר ומייסד JVP,  “הטכנולוגיה של גרין-איי מחוללת שינוי דרמטי בתחום חקלאות, היא מצמצמת ב-90% את השימוש המזהם והמסוכן בחומרי הדברה, היא ידידודית לסביבה ומגנה על בריאותינו. ממשלות, חקלאים והשווקים הגלובליים פועלים במרץ ליצירת עולם נקי מרעלים והרגולציות כבר מכתיבות סדר יום בתחום הזה. השותפות האסטרטגית עם סינג’נטה היא ההוכחה לאמון שעולם החקלאות מביע בטכנולוגיה של גרין איי, וההכרה שהעתיד כבר כאן. המנכ”ל נדב בוכר והצוות הנפלא שגיבש עושים עבודת פיתוח מצוינת ועבודה עסקית נכונה בחיבורים אסטרטגיים בינלאומיים. בתוך שנים בודדת נראה את בעולם החקלאי מיישם את המהפכה שגרין איי מפתחת בשדות הניסוי בגליל כיום”.

״בעתיד, חקלאים יוכלו לרסס חומרי הדברה באופן מדויק ובר-קיימא בניגוד לאופן שבו חומרי הדברה מרוססים היום על פני כל השדה, ללא אבחנה. זה יאפשר טיפול אפקטיבי בעשבים שפיתחו עמידות נגד חומרי הדברה, הפחתת זיהום סביבתי וצמצום עלויות עבור חקלאים״ אמר שובאנג שנקר, מנהל-שותף בזרוע ההשקעות של סינג’נטה. ״הצוות של גרין-איי פיתח טכנולוגיה חדשנית אשר נותנת מענה לצרכים של חקלאים וניתנת ליישום מסחרי רחב בחקלאות״.

בעשורים האחרונים, ריסוס עשבים באמצעות חומרי הדברה נעשה באופן אחיד על פני כל השדה מספר פעמים כל עונה, זאת על אף שהעשבים המזיקים נמצאים רק בחלק קטן בשדה, מרבית חומרי ההדברה מרוססים בפועל על הגידולים החקלאים או על קרקע חשופה. שיטת ריסוס זו כרוכה בעלויות גבוהות של חומרי הדברה, גרימת נזקים בריאותיים וזיהום סביבתי של מי תהום, קרקעות וכלל המערכת האקולוגית. בזכות טכנולוגיית ה-AI של גרין-איי, שיטה זו תשתנה מן הקצה אל הקצה.

“גרין איי מהווה דוגמא לחקלאות הדיגיטלית, המדייקת, במיטבה”, אומרת מיכל דריימן, שותפה ב  JVP וחברת בורד בגרין איי, “הטכנולוגיה הייחודית שהחברה פיתחה מאפשרת להגדיל את היבול החקלאי, לחסוך כסף, לצמצם את רמת הזיהום ולשמור על קיימות. זהו המודל לחקלאות העתידית, שעולה בקנה אחד עם דרישות הרגולציה העולמית. רק לאחרונה הודיע האיחוד האירופי על יעד לצמצם את השימוש בחומרי הדברה ב 50% עד 2030. אנו מאמינים שהדרישה הגוברת בשוק לשמירה על איכות הסביבה ביחד עם דרישות רגולטוריות של המדינות, מייצרות פוטנציאל שוק משמעותי עבור גרין- איי”.

שוק חומרי ההדברה מוערך בכ-60 מיליארד דולר ונמצא בקצב גידול משמעותי. השחקנית הדומיננטית בייצור חומרי ההדברה היא Syngenta, שזרוע ההשקעות שלה היא משקיעה אסטרטגית בחברה.  מהפכת טכנולוגיית הריסוס הסלקטיבי של גרין-איי צפויה לצמצם בעשרות אחוזים את השימוש העולמי בחומרי הדברה ובהמשך להתרחב לריסוס סלקטיבי של כימיכלים נוספים בחקלאות. ההשקעה של Syngenta מבטאת את האמון שענקית ההדברה העולמית רואה בטכנולגיה של גרין-איי ואת ההבנה כי האופן שבו חקלאים מרססים חומרי הדברה צפוי להשתנות בצורה דרמטית.


מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות