השקה של הדור החמישי של מעבדי השרתים של חברת AMD :

AMD  מפתיעה עם מעבדי ענק בעלי 192 ליבות ומציעה במקביל פתרונות מותאמים

חברת הייפר גלובל הישראלית היא שותף האינטגרציה היחיד בישראל שנבחר על ידי חברת AMD  בעלת תואר ” AMD Partner

ביום חמישי, ה-10 לאוקטובר, חברת  AMD, המובילה את תחום המעבדים עתירי הביצועים של מעבדי שרתים הכריזה על מעבדי ענק בעלי 192 ליבות ובכך למעשה חזרה לכתר ההובלה בעולם שרתי
ה X86. המעבד האימתני עם  192 ליבות Performance שניתן להתקין שניים ממנו בשרת מספק לה שוב את המקום הראשון בעולמות השרתים. המעבד החדש מספק תמיכה בזיכרונות סופר מהירים 6000 מסדרת DDR5 , 128 ערוצי PCIE5 , CXL 2.0 וכמובן ישנם דגמים נוספים בעלי מספר מועט של ליבות לעבודה עם מערכות GPU.

היתרון של מעבדים מרובי ליבות, כמו המעבד החדש של AMD  המכונה Turin עד 192 ליבות ביצועים (להבדיל מליבות “יעילות” אצל חלק ממוצרי אינטל),  כולל את HyperThreading ו AVX לסוגיו הוא יכולת ניצול מספר קטן של שרתים לתפוקה שעד היום הצריכה מספר רב של מכונות. חברות טכנולוגיה שיודעות להשתמש בתוכנות מרובות נימים יכולות לקבל ערך רב ממעבדים אלה.

במקביל חברת AMD   ממשיכה להציע מעבדים בתדר גבוה ומספר ליבות קטן יותר, לדוגמא מעבד 9575F עם “רק” 64 ליבות אך עם תדר גבוה של 3.3GHz המותאם לשימוש באפליקציות מוטי תדר. בנוסף, משפחות מעבדים קודמות שעדיין מיוצרות כגון סדרת 7000 , מייצרת אלטרנטיבה זולה יותר לדרישות לקוחות רבים עד 64 ליבות. לבסוף ישנם מעבדים ממשפחת ה Siena , דגמי 8000 שגם הם תומכים עד 64 ליבות, משתלמים במיוחד ומתאימים לתחום הנמוך-בינוני, דלים בהספק ומועדפים על חברות  המשתמשות במחשבים כחלק מפתרון למוצר תוכנה משולב עם חומרה.

חברת הייפר גלובל, המספקת פתרונות מחשוב לחברות טכנולוגיה, המפתחות מוצרי תוכנה מבוססי מיחשוב במגוון ענפי התעשייה, היא שותף האינטגרציה היחיד בישראל שנבחר על ידי חברת AMD  לקבל את התואר “AMD Partner”. במסגרת שיתוף הפעולה,  חברת AMD מאפשרת להייפר קדימות בגישה למידע וחשיפה לטכנולוגיות עתידיות של AMD לפני כלל השוק.  באופן זה, מתאפשר לצוותי הפיתוח, לתכנן מוצר לטווח של 6-10 שנים קדימה ולקבל החלטות מושכלות בגזרה העסקית שבסופו של דבר משפיעות על פיתוח המוצר. תואר שותף של הייפר גלובל עם חברת AMD  , מצטרף לשני תארים נוספים בדרגת השותפות הגבוהה ביותר, שמחזיקה בהם הייפר גלובל עם מובילות הטכנולוגיה בעולם – תואר Titanium מחברת אינטל ותואר ELITE מאנבידיה.

סער בליץ, CVP of Technology בהייפר גלובל מסכם את היתרונות והחסרונות של המעבד החדש של AMD  ולמי זה עשוי לסייע:

יתרונות:

  1. מספר ליבות גבוה: עם 192 ליבות Performance במעבד בודד, AMD מספקת עוצמת חישוב עצומה שמתאימה למערכות מרובות נימים (Multi-threaded). זהו יתרון עצום עבור חברות שמבצעות משימות כבדות ומורכבות.
  2. תמיכה בטכנולוגיות מתקדמות: המעבדים החדשים תומכים בזיכרונות מהירים מסוג DDR5 במהירות 6000 וב-128 ערוצי PCIE5, מה שמספק מהירות תקשורת וזמני תגובה מהירים יותר. מדובר ביתרון חשוב במיוחד בעולמות מיחשוב עתיר ביצועים (HPC)
  3. מיקוד בליבות ביצועים: AMD משתמשת בליבות ביצועים מלאות (Performance Cores) בניגוד לחלק ממעבדי אינטל המשתמשים בליבות “יעילות” לצמצום צריכת האנרגיה. זה מאפשר ביצועים מקסימליים בתהליכים כבדים.
  4. HyperThreading -AVX– תמיכה בטכנולוגיות כמו HyperThreading ו-AVX משפרת את היכולת לבצע מספר רב של משימות בו-זמנית ואת היכולת לעבד נתונים מתמטיים באופן יעיל.
  5. פתרונות מגווניםAMD:מציעה מגוון רחב של מעבדים המתאימים לצרכים שונים, כגון סדרת 7000  שמספקת עד 64 ליבות במחיר נמוך יותר, משפחת ה Siena , סדרת 8000 שמתאימה לשימושים בתחום הנמוך-בינוני שדורשים מעבדים חסכוניים באנרגיה.

אתגרים:

  1. היצע רחב מדי: אחד האתגרים הוא היצע המעבדים הרחב והתאמתו לצרכים. ישנם סוגים ומשפחות רבות, וחלק מהמעבדים נשארים זמינים למשך שנים רבות, דבר שעלול להקשות על לקוחות לבחור את המעבד המתאים ביותר.
  2. ביצועים גבוהים על חשבון יעילות אנרגטית: בעוד שמעבדי AMD מציעים ליבות ביצועים רבות, ישנם לקוחות שעשויים להעדיף ליבות “יעילות” שמציעות צריכת אנרגיה נמוכה יותר, כפי שמציעה אינטל בחלק ממעבדיה.
  3. תדר נמוך במעבדים עם ליבות רבות: במעבדים בעלי מספר ליבות גבוה מאוד (כגון ה-192 ליבות בדור החדש), תדר הפעולה של כל ליבה נוטה להיות נמוך יותר, מה שעלול להשפיע על ביצועים במשימות מבוססות ליבה יחידה.

תמונת כותרת: סער בליץ- צלמת- ענת קזולה

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות