חדשות היום

מולי אדן: אינטל עובדת על פיתוח מחשבים שניתן יהיה לדבר אליהם

אינטל השיקה בישראל אולטרבוקים עם שבבי Ivy Bridge החדשים; אדן הכריז בכנס הבכירים של אינטל העולמית כי אינטל תשווק השנה בעולם ובישראל 110 דגמי אולטרבוק חדשים. אדן הציג כמה מדגמי האולטרבוק החדשים,  Nikiski, Lenovo Yoga ועם חלונות 8 שכולל טאץ. אדן: “אינטל בדקה – 78% מהאנשים שהשתמשו באולטרבוק מקלדת העדיפו לגעת בצג המחשב”“בקרוב המחשבים יתרגמו לנו בזמן אמת משפה לשפה. המחשבים החדשים יגידו לא רק ‘בוקר טוב’ ביפנית, אלא גם יכנסו ללוח שנה, יזהו את החג המקומי, ויפנו למארח בשפתו ואף יברכו אותו בברכת חג שמח. זה העתיד. אינטל כבר הודיעה על כך, לכן זה לא סוד, החברה עובדת על מחשבים שניתן לדבר איתם”, כך אמר אמש (יום ב’) מולי אדן, סגן נשיא בכיר באינטל העולמית ונשיא אינטל ישראל, בהרצאה שהעניק לאורחי כנס הבכירים של אינטל שנערך בגן האירועים Ocean בתל אביב .

אדן סיפר כי אינטל מתכננת להשיק השנה 110 דגמי מחשבי אולטרבוק, שיופעלו בעתיד לא רק על ידי קול, אלא גם על ידי מגע (טאץ’). הוא אמר כי האולטרבוקים של היום טובים יותר לאין שיעור מהמחשבים שיצאו לשוק לפני שלוש שנים. “כשלקוח מגיע היום לחנות, הוא למעשה מחליף מחשב ותיק שנמצא אצלו כבר שלוש – ארבע שנים. כשמשווים את האולטרבוקים של היום, שכוללים את מעבדי הדור השלישי של סדרת ה-Core, למחשב בן שלוש-ארבע שנים עם מעבד אינטל מהדור השני, מקבלים מחשב שעובד 80% יותר מהר”, הסביר אדן.

אינטל השיקה השבוע את שבבי ה-Ivy Bridge החדשים לאולטרבוקים, לאחר שבחודש אפריל האחרון השיקה את הסדרת השבבים החדשה של אינטל עבור מחשבי PC. השבבים החדשים,  המיוצרים בטכנולוגיית ייצור 22 ננומטר במפעל של אינטל בקרית גת, פותחו במרכז הפיתוח בחיפה. הם הראשונים העושים שימוש בטרנזיסטורים תלת-ממדיים, דבר המאפשר לדחוס יותר טרנזיסטורים לתוך כל פרוסת סיליקון של סיליקון. הטכנולוגיה הייחודית מאפשרת להמשיך את התקדמות חוק מור, לפיו כמות הטרנזיסטורים על פיסת סיליקון בגודל קבוע מוכפל בכל 18 חודשים.

אדן הדגים באירוע מספר דגמי אולטרבוקים חדשים שכוללים את שבבי Ivy Bridge החדשים, שבקרוב יצאו לשוק בעולם ובישראל. בין השאר מדובר באולטרבוק  Nikiski  – שכאשר הנו סגור המסך מראה הודעות מייל, פגישות ומידע נוסף, על בסיס מערכת ההפעלה מטרו של מיקרוסופט.

בנוסף אדן הדגים אולטרבוק עם טאבלט (שם קוד Lenovo Yoga). מדובר במחשב עם מקלדת פיסית. כשהמשתמש סוגר אותו והופך את המסך, הוא כולל צג מגע טאץ’ כמו טאבלט רגיל. אדן הדגים גם דגמי אולטרבוק חדשים שכוללים  מערכת הפעלה חלונות 8 עם טאץ’.

לדברי אדן, בעתיד נדבר וניגע במחשבים ונפעיל אותם באמצעות מחוות גוף (Gesture Based). “התקשורת עם המחשב באמצעות מקלדת כבר לא השתנתה כ-150 שנה. זאת דרך מאוד איטית לתקשר עם מחשב. אינטל מתכננת שהמחשבים הבאים יאפשרו לסבא וסבתא לדבר איתם, וגם למיליוני סינים שמפחדים מלהפעיל את המקלדת. המחשבים שיצאו לשוק בשנים הבאות יכללו גם רכיב חזק של מגע (טאץ’) . זה מאוד אינטואיטיבי. עשינו באינטל בדיקה וגילינו  שאנשים מאוד אוהבים לגעת במחשבים. 78% מהאנשים שהשתמשו באולטרבוק מקלדת העדיפו לגעת בצג המחשב. אנשים מעדיפים גם מקלדת וגם מגע”.

אדן ציין כי גם למחוות גוף יהיה חלק נכבד במחשבים הבאים שאינטל תפתח. הוא הדגים באירוע סרטון בו הראה כיצד לקוחה נכנסת לחנות בגדים, עומדת מול מראה, ואז באמצעות נפנופי ידיים מלבישה על עצמה שמלות שונות, מבלי להחליף בפועל בגדים. “כדי להציג בגד חדש על אדם, יש צורך בחישובים אדירים שמנתחים את המידות של האדם, ומזהים כיצד קפלים של כל בגד יראו עליו. דור השבבים החדש לאולטרבוקים כולל 1.4 מיליארד טרנזיסטורים, ולפי חוק מור מספר זה צפוי לגדול כל שנתיים. למוח האנושי יש כ-100 מיליארד נוירונים. התוצאה של חוק מור תהיה שבקרוב למחשבים יהיו יותר טרנזיסטורים מאשר נוירונים במוח האנושי. המעבדים הולכים ומתפתחים ומסוגלים להציע כוח מיחשוב הולך וגדל, והם יהיו מסוגלים לתמוך בזיהוי מחוות גוף ודרכי ממשק חדשות של האדם עם המחשב”, הסביר אדן.

באירוע נכחו מאות לקוחות ושותפים בכירים של אינטל. אדן הסביר לנוכחים, בהם מנהלים רבים של חברות המחשבים להן אינטל מוכרת את המעבדים והשבבים, כי עולם המחשוב השתנה דרמטית בעשור האחרון. “בשנת 2000, 29% מהצרכנים שקנו מחשב היו לקוחות פרטיים. בשנת 2005 האחוז הזה גדל ל-41%, ובשנת 2012 הוא כבר עומד על כ-70%. הצרכנים הגדולים של מחשבים הם לקוחות פרטיים ולא ארגונים גדולים. אינטל מנסה היום לפתח טכנולוגיות חדשות בתחום המיחשוב שיאפשרו לענות על הצורך החדש של הצרכנים הפרטיים בזמן שהם קונים מחשב  – אפקט ה-WOW. צרכנים מחפשים מחשב דק, מהיר, בטוח, עם זמן סוללה ארוך, שמחובר תמיד מכל מקום. הבנו את זה כבר לפני כמה שנים. יותר אנשים קונים מחשב בגלל האפקט של ה-WOW, בגלל שמחשב נראה ומתנהג בצורה מסוימת. את הלקוחות לא מעניין מהי רמת הביצועים של המעבד החדש אלא מה יוצא להם מזה. ומכאן עברנו לפתח את קטגוריית האולטרבוקים”.

אדן סיפר כי פרויקט האולטרבוק היה אחד המהירים שאינטל ביצעה בתולדותיה. “לפני שנה הודענו על קטגוריית האולטרבוקים החדשה. באוגוסט האחרון הצגנו אותם ליצרניות המחשבים. באוקטובר הושק גל האולטרבוקים הראשון, וכעת אנחנו ניצבים בפני השקת עשרות דגמי אולטרבוק”.

אדן התייחס גם לפרסומים האחרונים בעיתונות, וחשף מעט נתונים על פעילות אינטל בישראל. “אינטל מעסיקה 8,100 איש ישירות, ומעסיקה בצורה לא ישירה 23 אלף איש. מדובר ב-10% מסך העובדים בהיי-טק הישראלי.  לאינטל ישראל יש חלק גדול בהצלחות של אינטל העולמית. מעבד ה-Sandy Bridge שפותח בארץ מכר עד סוף השנה 150 מיליון יחידות. פול אוטליני, מנכ”ל אינטל העולמית, אמר כי 40% מהמכירות של אינטל בשנה שעברה, שהסתכמו ב-54 מיליארד דולר, היו של מחשבים עם מעבדי Sandy Bridge. מדובר במוצר עולמי שהפיתוח שלו הוא כחול לבן”.

תגובות סגורות