מאת: חן חרס, טסטוויז. מהו מחולל תעבורה? מחולל תעבורה לתקשורת נתונים (Ethernet) הוא מכשיר לייצור תעבורה (אקראית או מותאמת) אשר מאפשר למשתמש להגדיר תעבורה לפי צרכיו ובהתאם לציוד הנבדק. ציוד בדיקה ומדידה (צב”ד) יכול לדמות סוגים שונים של תעבורה רשתית ולבצע עליהם אנליזה ברמה פרטנית – כל סוג מנה (Packet) בנפרד וברמה גלובלית – על כל התעבורה יחדיו. מחולל תעבורה מזרים תעבורת נתונים ברשתות תקשורת, כגון רשת סלולרית או רשת מחשבים. מודלים אלה שימושיים במהלך הפיתוח של טכנולוגיות תקשורת, ניתוח הביצועים והקיבולת של פרוטוקולים שונים, אלגוריתמים וטופולוגיות רשת. שימוש נוסף במוצר הוא למטרת בדיקות יישומים עבור באגים וליקויי אבטחה.
ניתן לבדוק את ביצועי הרשת ותקינותה באמצעות מחולל תעבורה אשר מבצע אנליזה על-פי גורמים שונים. באופן כללי מחולל התעבורה שולח מנות (Packets) עם חותמת מיוחדת שבה נמצאים פרמטרים כגון זמן השידור של כל מנה (במילי-שניה) – על מנת לקבל מדידות של השהייה וריצודים (Jitter) ומספר סידורי של כל מנה כדי לקבל סטטיסטיקות של אובדן או הגעה ברצף לא נכון. בנוסף ניתן לקבל אנליזות וסטטיסטיקות מפורטות לגבי כל סוג של מנה על פי הצרכים של כל משתמש או רשת. באמצעות מחולל תעבורה ניתן לבדוק את הקיבולת המקסימלית של הרשת, השהיות, איבודים וכמובן מציאת באגים שונים.
Stateless vs. State-full Traffic Generator Analysis
יכולות מחוללי תעבורה מתחלקים ל-2 סוגים עיקריים האחד “Stateless” והשני “State-full”.
ההבדל המהותי בין הסוגים שבדיקות “Stateless” נועדו לבדוק את ה-“Data Plane” ובדיקות – “State-full” נועדו יותר לבדיקות “Control plane”. בדיקות המבוססות Stateless מכילות פרמטרים של קנפוג כגון גודל Packet
קצב (), (Vlan,TCP)
לעומת זאת הפרמטרים המאפיינים את בדיקות ה-State-full Sessions simulated users load steps.
בכדי לעשות בדיקות Stateless המכשיר מחוייב להיות מסוגל לשים Time-stamp ולבדוק Data integrity ,Jitter. שכן בדיקות Stateless ב-Wire-speed מצריך כתיבת חותמת עבור כל Packet דבר המחייב שימוש בחומרה כגון FPGA. בדיקות State-full ב-Wire-speed מצריכות זיכרון רב וכוח עיבוד גדול בכדי לשמור את
ה-State-machine של כל Session. ל-2 עולמות הבדיקה הללו יש סוויטת בדיקה אוטומטית המאפיינות אותם.
בעולם בדיקות Stateless נפוץ השימוש בסוויטות הבדיקה 2544RFC אשר בודקות את ה-Throughput האופטימלי של הרשת דרך 4 טסטים שונים
1. Throughput Test – בודק את
ה-Throughput המקסימלי עבור כל גודל Packet.
2. Loss Test – בודק את האיבודים ברשת עפי גודל Packet ו-Rate
3. Latency Test – בודק השהיות בקיבולת מקסימלית של הרשת
4. Back-To-Back – בודק את רצף ה-Burst הגדול ביותר שאפשר לשלוח בלי שיהיה Packet loss.
בעולם בדיקות ה-State-full נפוץ השימוש בסוויטות הבדיקה – RFC3511 אשר בודק את כמות ה-Connection ו-Session per second.
Xena networks
נוסדה בשנת 2007 ובסיסה בקופנהגן – דנמרק, זינה מפתחת פתרונות בדיקת Ethernet שמתבטאים באמינות המוצר, תפעול פשוט, גמישות ומחירים הוגנים. זינה מתמקדת בייחוד בטכנולוגיית Ethernet בבדיקת שכבות 2 ו-3.
בשלושת השנים האחרונות זינה זכתה בתחרות “Frost & Sullivan” על היותה חברה שמספקת פתרון עם ביצועים ברמה גבוהה ביחד עם מחיר הוגן.
כחברה ניתן לראות את זינה משולבת במגוון תחומי פעילות בארץ ובעולם בעיקר באימות של ביצועי חומרה ובדיקות בסביבות מחקר ופיתוח. בנוסף משולב ציוד הבדיקה והמדידה של חברת זינה נטוורקס בייצור, הבטחת איכות ובדיקות פונקציונליות. דיוק, מהירות וזמן תגובה, איכות ויכולות אוטומציה מגוונות הופכות את הפתרון של חברת זינה נטוורקס לאידיאלית עבור יישומים אלו. כיום יש לזינה מעל 100 לקוחות ברחבי העולם מתעשיות שונות בניהם יצרני ציוד תקשורת, ספקי שירות, אוניברסיטאות מחקר, מעבדות בדיקה, תעשיות בטחוניות ועוד.
זינה פיתחה בין השאר פתרונות של 100 ג’יגה בנוסף לקצבים 1\10\40 ג’יגה, זינה נטוורקס מציעה 3 פלטפורמות:
Xena Compact () בעלת כרטיס בודד שיכול להכיל 6 פורטים של 1\10 גיגה, 2 פורטים של 40 גיגה, פורט 1 של 100 גיגה. Xena Bay () בעלת עד 12 כרטיסים שונים ואותה פונקציונליות כמו Xena Compact.
XenaTraveller – בעלת 2 כרטיסים שניתן לאכלס בהם עד 12 פורטים של 1\10 גיגה.או 2 פורטים של 40 גיגה או פורט בודד של 100 גיגה.בנוסף ישנו כרטיס ייעודי המשמש ל-Capture Buffer. המערכת ניתנת לשינוע בקלות בעלת מסך מגע עם מערכת הפעלה Windows 7 ומעבד i3 של חברת אינטל.
ניתן לקבל שילוב של קצבים במספר דרכים:
1) חיבור כרטיס של 100 ג’יגה למתאם בעל 2 פורטים של 40 ג’יגה.
2) חיבור של כבל מפצל לכרטיס ה-100 ג’יגה לקבלת 8 פורטים של 10 ג’יגה.
על ידי כך ניתן לחסוך משמעותית בעלויות כאשר יש צורך בקצבים שונים. יש לציין כי יתרון גדול בפתרון הינו ניהול של כל פורט באופן עצמאי.
זינה מציעה ללקוחותיה אפשרות להתחבר דרך האינטרנט למערכות אמיתיות (בכל הקצבים) אשר מיועדות להתנסות וחוויה ראשונית. יתרון בולט בחברה הוא המוכנות ללכת לקראת הלקוחות הקיימים והפוטנציאלים בבקשות ייחודיות תוך זמן תגובה קצר מאוד!
תכונות בולטות
התקנה פשוטה של הממשק הגרפי שגודלו כחצי מגה. פשוט להתקנה ותפעול.
סטטיסטיקות ואנליזה בזמן אמת – ניתן לבקר את ביצועי הרשת על ידי פרמטרים כגון השהיות איבודים ובאגים.
כל פורט הינו עצמאי, כרטיס אחד בעל 6 פורטים יכול להיות מנוהל על ידי 6 מהנדסים שונים.
RFC2544 ,RFC2889 – תמיכה מלאה בבדיקות אוטומטיות על ידי זינה בממשקים ייעודיים ונוחים במיוחד.
יצירת פילטרים וטריגרים לכל פורט, יכולת ניתוח מעמיקה על סוגים שונים של תעבורה.
תמיכה מלאה למימוש באוטומציה על ידי פתיחת סוקט למכונה ושפיכת פקודות ידועות מראש.
הטמעה פשוטה למדי אשר נובעת מהתאמה שבין הממשק הגרפי לפקודות האוטומציה, כלומר אפשר לערוך דרך הממשק הגרפי את הפורט ולאחר שמירה לראות את פקודות האוטומציה.
ממשק גרפי נוח ופשוט לתפעול-ניתן להדריך משתמשים חדשים תוך זמן קצר.
חברת זינה נטוורקס מיוצגת בארץ באופן בלעדי על ידי חברת טסטוויז (טסטינג וויזדום – פתרונות בדיקה בע”מ)