פתיחה רשמית של המרכז הטכנולוגי נערכה ב20 בינואר 2015 בהשתתפות אורחים מכובדים מיפן ומהתעשייה הישראלית. המרכז מנגיש טכנולוגיות רובוטיות המובילות בעולם כיום לתעשייה הישראלית ולציבור.
YASKAWA(יסקאווה) המציינת השנה 100 שנה להיווסדה מקיימת במרכז הטכנולוגיבראש העין, סדנאות הדרכה לנציגי חברות ללא תשלום בנושא שימוש והטמעת רובוטים בתהליכי ייצור במגוון תחומים: תעשיית המתכת, תעשיית המזון, תעשיית העץ, אלקטרוניקה, סיוע רפואי, איכות סביבה, תרופות, ננו- טכנולוגיה ולמעשה כל מגוון השימושים עליהם תוכלו לחשוב.
במטרה להנגיש את עולם הרובוטיקה לציבור, יסקאווה יוצאת בהדרכות ייעודיות לכם, אשר יפרטו על עולם האוטומציה והרובוטיקה, יאפשרו תכנות (ללא צורך בידע מוקדם) וכן הבנה מעמיקה של תהליכיהשוק. יסקאווהמזמינה חברות תעשייתיות למרכז הטכנולוגי לשם שילוב רובוטיםוהדרכה בתהליכי הייצור במפעלים.
ההדרכות יתקיימו במרכז הטכנולוגי החדש בראש העין, ללא עלות, אךבתיאום מראש.
במרכז מוצגים רובוטים לייצור – המתקדמים בעולם, תוך מתן אפשרות למבקרים להפעיל, לתכנת ולהתנסות בהפעלת רובוטים כגון הרובוט הדו זרועי המתקדם בעולםSDA10 המיועד לפעולות אנושיות מורכבות במיוחד: כדוגמת הרכבת חלקים ומערכות מורכבות, לצד האדם.
בתעשייה הישראלית יש חוסר בתחומי התעשיות המסורתיות. מדוע שימוש ברובוטים יכול לקדם פי 10 את התעשייה הישראלית?
התעשייה הישראלית זקוקה לרובוטים בכל תחומי הייצור אשר יאפשרו תחרותיות ברמה הבינלאומית. למשל בתחום תעשיות הרכב, ייצור תעשיית המזון, בתעשיות העץ, הפלסטיקה, האבן והשיש, בתחום המיקרו אלקטרוניקה למשל בתהליכי ייצור צ’יפים (שבבים), בתחום ההרכבות של מיכשור אלקטרוני, בתחום התעופה – ייצור כלי טייס. כל התחומים האלו מפותחים מאוד בעולם.
לדוגמא – כל מפעלי הרכב בעולם מצויידים בקווי יצור רובוטיים. כל מפעלי ייצור השבבים בעולם מצויידים ברובוטים-אינטל, ועוד.
Yaskawa מייצרת גם את מנועי הסרוו, מנועים חשמליים עם בקרה בחוג סגור. היתרון של מנועי הסרוו הוא בכך שהם קטנים, מדוייקים ומהירים וכן מאפשרים למפעיל לדעת בכל רגע את מיקומם, מהירותם והכח שהם מפעילים. מנועי הסרוו נמצאים בשימוש בעיקר במכונות ייצור הדורשות דיוק ומהירות, וכן ברובוטים.
על פי תוצאות מחקר וניסיון עבודה ארוך שנים בארץ, היות והמפעלים בינוניים ברובם, הדעה הרווחת היא כי רובוטים מתאימים רק לייצור כמויות ענק. זאת עקב תדמית של עלות גבוהה, קושי בשימוש, ועלויות תפעול גבוהות.
בפועל – עקב התפשטות השימוש ברובוטים בעולם, גדלו כמויות הייצור באופן משמעותי בעולם ועלות הרובוט הגיעה לאלפי עד עשרות אלפי דולרים בלבד ליח’. תפעול רובוט הפך למשימה פשוטה ביותר, ועלות התפעול מינימלית.
ייצור באמצעות רובוט יוריד משמעותית את עלויות הייצור, יגדיל את תפוקת המפעל וישפר משמעותית את איכות המוצרים המיוצרים. נוסף על כך הוא יאפשר הטבת סביבת העבודה ברמה הפיסית, מהלך אשר יטיב עם תנאי העבודה. מהלך זה לא יצמצם את כמות העובדים, היות והעלאת התפוקה תגדיל פיריון, ועמו התמקצעות בתחומי עבודה חדשים לשוק.
לתעשיית השבבים והפרמבצבטיקה שימוש ברובוטים מסייע בבחינת סטריליות ודיוק. גם תעשיות הפועלות בתעשיה מלוכלכלת ומזיקה, רובוטים יאפשרו ייצור וטיפול ללא סכנה.
Yaskawa מרחיבה את השקעותיה במיזמים טכנולוגים בתחומי החזון שלה: רובוטיקה ואוטומציה, שיקום, רפואה, אנרגיות ירוקות לסביבה, אלקטרוניקה ועוד. בשנה שעברה השקיעה חברת Yaskawa בישראלבחברת הסטארטאפ ReWalk. – השקעה זו הניבה הנפקה מוצלחת בנאסד”ק תוך שנה, ומובילה לשיתוף פעולה טכנולוגי ומסחרי פורה.
Yaskawa ישראל פתוחה לשיתופי פעולה ולהשקעות בחברות סטארטאפ ישראליות ולשיתופי פעולה טכנולוגיים עם חברות ישראליות.