חדשות היום

5 אפליקציות עולות לגמר בתחרות פיתוח אפליקציות תחבורה בת קיימא בגוש-דן

בסוף השבוע האחרון (3 -4 למרץ), הסתיים, בהצלחה רבה, השלב הראשון של האקתון פיתוח יישומונים של עיריית תל אביב – יפו וקהילת EcoMotion לתחבורה חכמה. ההאקתון שנערך במטרה להתמודד עם אתגרי ההתניידות בגוש-דן, נמשך 30 שעות רצופות במתחם החדשנות העירוני, הספרייה בכלבו שלום. כאשר חמשת הצוותים שפיתחו את האפליקציות הטובות ביותר זכו בפרסים ופילסו את דרכם לשלב הגמר, שיתקיים בחודש מאי הקרוב.

“האקאתון” הינו מרתון פיתוח טכנולוגי הכולל משתתפים רבים בהם: מפתחים, מעצבים, יזמים וכל אדם אחר עם אמביציה ורעיון שניתן ליישום. במשך כ-30 שעות ברצף, פיתחו המשתתפים באירוע, יישומי מחשב ואפליקציות בתחום התחבורה, בדגש על פתרונות אלטרנטיביים ומשלימים לרכב הפרטי.

זאת השנה השנייה בה עיריית תל-אביב-יפו ו-EcoMotion משתפות פעולה בקיום האקתון בנושא פתרונות תחבורתיים. בתחרות השתתפו למעלה מ-200 משתתפים, בהם יזמים, מעצבים ומתכנתים שהתחלקו לקבוצות עבודה ועמלו על פיתוח רעיון ומימושו. בתום התחרות, הגיעו 41 קבוצות לקו הסיום עם תוצר אותו הציגו בפני חבר השופטים במשך 3 דקות במטרה לעלות לשלב הגמר. בגמר, יתחרו 5 הקבוצות הזוכות על המקומות הראשונים ועל פרסים כספיים מדורגים שלשל 35,000 ₪ למקום הראשון, 25,000 ₪ למקום השני 20,000 ₪ למקום השלישי ו-5,000 ₪ למקומות הרביעי והחמישי. במהלך שני ימי ההאקתון קיבלו הצוותים עזרה, תמיכה וליווי מצד בעלי תפקידים מעיריית תל אביב-יפו, HPE, VIA תחבורה, Pango, נת”ע, משרד התחבורה Moovit, Uber, Waze, תל-אופן ועוד.

כל המשתתפים באירוע חיפשו אחר פתרונות יצירתיים ופורצי דרך שישפרו את חווית ההתניידות בעיר, יפחיתו עומסי תנועה, יקלו על בעיות החניה, יעודדו שימוש בתחבורה ציבורית ועוד.

בסיום ההאקתון, הציגו קבוצות היזמים את רעיונותיהם בפני צוות השופטים וחמשת הקבוצות בעלות הניקוד הגבוה ביותר עלו לגמר ויתמודדו על הפרס הגדול. בינתיים זכו כל העולים לגמר ב-10 שעות ייעוץ עסקי מתנת חברת Deloitte והקבוצה שזכתה בניקוד הגבוה ביותר קיבלה בנוסף דקות חניה בשווי 2400 ש”ח מתנת Pango וטאבלט Samsung Galaxy Tab S2 מתנת Via תחבורה.

השנה, לראשונה, נוסף פאנל “שולחנות עגולים” בו השתתפו נציגים מקצועיים מהעירייה, ממשרד התחבורה והרשות הארצית לתחבורה ציבורית, אקדמאים ונציגי חברה אזרחית בתחום התחבורה, פעילים ואזרחים. השולחנות העגולים סייעו להעמקה ברובד המקצועי, מתן השראה ואף ייעוץ למשתתפי התחרות במטרה לעודד פתרונות יעילים, מקיפים, המתייחסים הן לרמת חוויית המשתמש ולמגוון הצרכים של משתמשי הדרך והן לשיח המקצועי העדכני בתחום. לרשות המתחרים עמדו אף נתוני סקר שערך צוות החדשנות של עיריית תל-אביב-יפו בנושא התלות ברכב הפרטי וכן תגובות גולשים בפייסבוק של עיריית תל-אביב-יפו לשאלה מהם אתגרי ההתניידות המרכזיים בעיר.

אלו הן הקבוצות העולות לגמר וחמשת האפלקציות שלהן:

  1. LiteWait   שפיתחה חברת ZenCity היא אפליקציה השולחת בדחיפה את זמני האמת של האוטובוסים המתקרבים ישירות למכשיר הנייד של הנוסעים הממתינים ברגע שהם מגיעים לתחנה, ומנגישה להם תוכן קריאה, משחק או אפשרות לרכוש בעסקים מסביב בזמן ההמתנה לפי משך ההמתנה הצפוי. ZenCity  היא חברת סטארטאפ צעירה המפתחת פתרונות לאינטרקציה דיגיטלית בין תושבים לערים.

במקומות 2-5 זכו האפליקציות:

BDROP  תשמש כ”תחנת עגינה וירטואלית” אשר תאפשר העברת אופני תל-אופן בין משתמשים מחוץ לעמדות עגינה. האפליקציה תתחשב במיקום היעד של נסיעת המשתמש, ותאפשר למצוא משתמשים באזורים בהם אין תל אופן אשר ברצונם לבצע החלפה ממיקומם הנוכחי. בעת מפגש המשתמשים תתאפשר העברה של האופניים.

Space-Seat  מציעה פתרון לפיזור עומסים חכם ובזמן אמת בתחבורה הציבורית, על מנת לשפר את חווית המתנייד ובמקביל לייעל מדדי תפעול של ספקיות השירות. הפתרון כולל ניטור של מספר הנוסעים באמצעי התחבורה השונים באמצעות חיישנים, והנגשת המידע למשתמש דרך האפליקציה על מנת לייצר עבורו את חוויית הנסיעה הנוחה ביותר.

EchoPark  מאתרת חניות פנויות באמצעות ההדים (Echoes) שמייצר הרכב עצמו. למעשה האפליקציה מקשיבה לחניות. מיקומי החניות המאותרים בדרך זו, מעודכנים במאגר נתונים מרכזי והמידע מונגש בזמן אמת לציבור מחפשי החנייה באמצעות האפליקציה.

Parkin   היא אפליקציה המפשטת את תהליך מציאת החניה החוקית בעיר, זאת לאור חוקי החניה הרבים.  האפליקציה מציגה את אזורי החניה בעיר – לאופנועים, לתושבי האזור, חינמית או בתשלום על מפה בזמן אמת ומאפשרת למחפשי החניה לדעת היכן מותר לחנות ללא חשש לדו”ח.

כעת מגיעה התחרות לשלב הסופי שיתקיים ב-19 במאי השנה במרכז פרס לשלום, באירוע השנתי של EcoMotion, מפגש מלמד ומהנה של חדשנות, תחבורה וטכנולוגיה. בגמר יעמדו האפליקציות הסופיות למבחן השופטים, כשבסופו יוכרזו שלושת המנצחים שיזכו בפרסים מדורגים המפורטים לעיל, וזאת לצד הכרה רחבה ונראות וקידום באתר העירייה. עד לגמר, ייזכו הצוותים לליווי מטעם קהילת EcoMotion התומכת ומקדמת יזמים בתחום התחבורה החכמה.

ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי: “עיריית תל-אביב-יפו רואה חשיבות גבוהה בקידום יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסא ושימוש בטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם, לשיפור השירות בתחבורה הציבורית. מערכת התחבורה הציבורית בישראל נדרשת בשיפור דחוף ואנו נמשיך לפעול באמצעים העומדים לרשותנו לשיפורה בעיר ובמטרופולין. תחרות פיתוח האפליקציות, מהווה צעד נוסף במסגרת הפעולות הרבות אותן מקדמת ומיישמת העירייה בתחום התחבורה. ברכותיי לזוכים”.

יפעת מור, מנהלת מדיה חברתית בלשכת הדובר, עיריית תל-אביב-יפו: “שמחנו לראות את העניין הגובר, המעורבות והיצירתיות שהפגינו באי ההאקתון בתחום התחבורה בתל-אביב-יפו – האווירה הסוחפת של האירוע הביאה נציגי עירייה, משרדי ממשלה, ארגונים אזרחיים והחברות הבולטות בשוק בתחום התחבורה והטכנולוגיה יחד עם יזמים, מפתחים ומעצבים צעירים לבלות 30 שעות אינטנסיביות בפיצוח אתגרי התחבורה בעיר. האפליקציות שזכו נבחרו לא רק על סמך המקוריות ברעיון ובשימוש בטכנולוגיה אלא גם על סמך פוטנציאל המימוש שלהן, היעילות והרלוונטיות – המטרה היא שעד הגמר יעמדו לשירות הציבור אפליקציות שיקלו על ההתניידות במטרופולין גוש דן בפרט ובארץ בכלל לרווחת הציבור”.

בועז ממו, מנהל הפעילות של EcoMotion: במהלך ההאקתון יותר מ 40 צוותים עבדו במשך 24 שעות ללא הפסקה לפתח פתרונות לתחבורה עירונית חכמה יותר ונעזרו במנטורים מחברות כמו HPE, VIA תחבורה, Pango, Waze, Uber, Moovit ועוד. אנו שמחים לראות את העניין הגובר בתחום ומקווים שמאירוע זה יצאו הפתרונות המובילים הבאים לעולם התחבורה.

בתמונה: ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי קרדיט: דוברות עיריית תל-אביב-יפו 

תגובות סגורות