חדשות היום

Agilent: הפיצול לשתי חברות נפרדות יאפשר לנו השקעה גדולה במו”פ בתחום הצב”ד האלקטרוני

מאת: אריק וינשטיין. ד”ר מרק פיירפוינט, סגן נשיא בחברה: קצב הגידול המהיר בתחום מדעי החיים הכתיב עסקית ל-Agilent הפנייה של תקציבי מחקר ופיתוח משמעותית גדולים יותר בחטיבת מדעי החיים (LDA) מאשר לחטיבת הצב”ד האלקטרוני (EM), דבר שלא יקרה בחברה החדשה שתתמקד בתחום הצב”ד האלקטרוני בלבד.

לאחרונה הודיעה החברה על פיצולה לשתי חברות ציבוריות שתפעלנה בצורה נפרדת בשני התחומים בהם פעילה Agilent: ציוד דיאגנוסטיקה ואנליזה לתחום המדע והכימיה (LDA) והשני תחום ציוד מדידה אלקטרוני (Electronic Measurement או EM) לתעשיית ההייטק בעיקר. חברת Agilent, שבעצמה נולדה על ידי פיצול מחברת האם – HP בשנת 1999 עברה כמה וכמה שינויים בשנים האחרונות ומכרה חלק מהפעילויות הנוספות שלה, כמו חטיבת המוליכים למחצה שהפכה להיות חברת Avago Technologies ופעילות הקבוצה הרפואית שנמכרה לחברת פיליפס.
מרק פיירפוינט (Mark Pierpoint) סגן נשיא ומנהל חטיבת המוצרים המודולריים ותוכנות EDA : “מטרת הפיצול היא יצירת חברות נפרדות שממוקדות אסטרטגית וניהולית כל אחת בתחום שלה: הראשון מדעי החיים והשני תחום הצב”ד. שווקים אלו הם שונים לגמרי אם בהזדמנויות שיש בהם או בלקוחות שלהם ואנו הגענו לנקודת זמן בה מאד מתאים לעשות את הפיצול בפעילויות. לכל אחת מהחברות החדשות יש את היכולת הפיננסית לעמוד על רגליה באופן עצמאי ולהתמקד בשוק שלה”.

מה דחף את השנוי?
“בשנים האחרונות שוק הציוד למדעי החיים הראה קצבי גידול גבוהים יותר מתחום הצב”ד ובין הסיבות המובילות שהניעו אותו היו השינויים בתחום הרפואי, באיכות הסביבה, איכות המים, איכות המזון ועוד. מבחינה עסקית תחום מדעי החיים היווה מנוע לגידול החברה והשקעות רבות בתחום המחקר והפיתוח עברו לחטיבת מדעי החיים. כיום ההכנסות של חטיבת מדעי החיים וחטיבת הצב”ד דומות והדבר מאפשר את הפיצול לשתי חברות שיתמקדו כל אחת בתחומה. עוד פרמטר שהיטה את הכף לפיצול הוא סוג המשקיעים או בעלי המניות בשווקים אלו – המשקיעים בתחום מדעי החיים שונים לגמרי מהמשקיעים בתחום ההייטק כך שגם מבחינתם יש הגיון בפיצול”.
יצחק סיטון מנכ”ל אג’ילנט ישראל: “שוק הצב”ד האלקטרוני הוא שוק בוגר ויציב וגם רווחי. החברה בעצם מימנה ברווחי חטיבת הצב”ד את ההשקעות בחטיבת מדעי החיים ורק בחמש השנים האחרונות רכשה שתי חברות בסכום כולל של מעל שלושה מיליארד דולר (Dako הדנית שמפתחת ציוד דיאגנוסטיקה לסרטן נרכשה בשנת 2012 ב-2.2 מילארד דולר וחברת Varian, יצרנית ציוד מדעי, ב- 2010 ב- 1.5 מיליארד דולר) לעומת רכישות במאה מיליון דולר בתחום הצב”ד, אין ספק שמגמה זו תשתנה עכשיו – וכל השקעות החברה החדשה בתחום הצב”ד יהיו רק בתחום זה”.
השם Agilent יישאר לחברה בתחום מדעי החיים ולחברה החדשה בתחום הצב”ד עדיין לא נבחר שם, אך כן ידוע כי יוביל אותה רון נורססיאן (Ron Nersesian) ששימש כסגן נשיא בחברת Agilent וגם
ה-CFO יגיע מחברת האם.
לגבי רכישה או מיזוג של חברת הצב”ד החדשה עונה מרק פיירפוינט, כי הוא לא רואה או צופה מיזוג כזה בעתיד הקרוב: “חטיבת הצב”ד ב-Agilent מובילה טכנולוגית את השוק עם הכנסות שנתיות של – 3 מיליארד דולר, כך שחברה שתרצה לרכוש אותנו צריכה להיות בעלת תקציב גדול. דבר נוסף הוא יעילות החברה, מבחינת החזר הון להשקעה אנו בין 4 החברות המובילות בעולם כך שהסיכוי לרווח נוסף מרכישתנו הוא לא גדול. אם היינו במצב לא טוב הסיפור היה שונה אך במצב הקיים אני חושב שמספר החברות שיכולות לרכוש אותנו קטן”.

מה המגמות המובילות היום בתחום ציוד המדידה האלקטרוני?
אחד הדברים הבולטים הוא מורכבותן של המערכות של לקוחותינו – מדובר על מערכות שמכילות ריבוי ערוצים – אם מערכות מכ”מ שמשלבות טכנולוגיות Phased Array או מערכות תקשורת שמשלבות ריבוי אנטנות בטכנולוגיית – MIMO. כיום המגמה היא לא על ציוד בדיקה דיסקרטי כי עם על מערכות ופתרונות בדיקה – הדבר מתבטא במגמה של מעבר לציוד בדיקה שהוא מודולרי ולא שולחני. מדובר בצב”ד כמו נתחי תדר, Vector Signal Analyzer ומחוללי אותות המגיעים בצורת כרטיסי להב (blades) ושניתנים לשילוב בפלטפורמות מודולריות כמו PXI. אנו החברה היחידה בתחום, המספקת פתרונות חומרה-תוכנה, המאפשרים מעבר חלק מבדיקות הפיתוח לייצור וזאת תוך כדי שמירה על תאימות קוד מלאה”.
כחלק ממגמה זו, בימים אלו השיקה החברה פתרון מודולארי חדש, Vector signal generator and analyzer, העושה שימוש ביישומי התוכנה של Agilent VSA וסביבת הפיתוח ,SystemVue המוכרים. הפתרון החדש מאפשר ללקוחות החברה להתמודד עם האתגרים שבבדיקות IEEE 802.11ac and MiMo בסביבת אימות התכן (Validation) והייצור, מדידות הספק מגברים במהירויות גבוהות ויישומים מתקדמים נוספים.

 

תגובות סגורות